Windows 7 Dns Ayarlari




Yasaklı bir siteye giriş yapmak istediğinizde deneyebileceğiniz bazı belli başlı yöntemler var. Yıllardır bu yöntemler arasından en öne çıkanlardan birisi de DNS değiştirme yöntemi ile yasaklı sitelere giriş yapmaktır. Bildiğiniz gibi DNS yöntemi özellikle proxy programları indirip uygun bir proxy aramaktan çok daha pratik bir yöntemdir. Ancak elbette bu yöntemle giriş için de öncelikle kendinize uygun bir DNS adresi bulmanız gerekmektedir. İnternette ki DNS’ler listesine ulaşarak size en uygun DNS adresini aldıktan sonra bunu bilgisayarınızdan değiştirmeniz gerekiyor. Büyük ihtimalle daha önce siz de bir Windows XP kullanıcısıydınız. Windows XP’de oldukça basit şekilde değiştirebildiğimiz DNS ayarlarımız aslında Windows 7’de de çok da farklı değil. Microsoft’un temel ihtiyaçlarımızın yerinde çok fazla değişiklik yapmıyor olması aslında oldukça güzel bir şey diyebiliriz.


Windows 7 Dns AyarlariÖncelikle DNS ayarlarınızı yapabilmek için bağlantınızın aktif konumda olması ve bilgisayarınıza bağlı olması gerekiyor bağlantınız aktif konumda olup bilgisayarınıza bağlı olduktan sonra sağ alt köşede saatin hemen yanında bilgisayarınızın bağlantısının kurulu olduğunu bildiren bir bağlantı çubuğu olacaktır. Bu bağlantı çubuğuna farenin sağ tıkı ile tıkladığınızda Ağ ve paylaşım merkezini aç seçeneği bulunacaktır. Bu seçeneğe tıklayarak ağ ve paylaşım merkezine ulaşın. Eğer ki bu simgeden ağ ve paylaşım merkezine ulaşmakta sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızın önde denetim masasına ulaşabilir denetim masasından da bu alana ulaşabilirsiniz.


Öncelikle DNS ayarlarınızı yapabilmek için bağlantınızın aktif konumda olması ve bilgisayarınıza bağlı olması gerekiyor bağlantınız aktif konumda olup bilgisayarınıza bağlı olduktan sonra sağ alt köşede saatin hemen yanında bilgisayarınızın bağlantısının kurulu olduğunu bildiren bir bağlantı çubuğu olacaktır. Bu bağlantı çubuğuna farenin sağ tıkı ile tıkladığınızda Ağ ve paylaşım merkezini aç seçeneği bulunacaktır. Bu seçeneğe tıklayarak ağ ve paylaşım merkezine ulaşın. Eğer ki bu simgeden ağ ve paylaşım merkezine ulaşmakta sıkıntı yaşıyorsanız bilgisayarınızın önde denetim masasına ulaşabilir denetim masasından da bu alana ulaşabilirsiniz.


Eğer kullandığınız DNS adresi sizin için uyumsuzsa internet bağlantınız hiçbir internet sitesini açmayabilir ya da istediğiniz internet sitelerini çok yavaş açabilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için ayrıca o site ile işiniz bittiğinde bağlantı ayarlarınızı eski haline çevirebilirsiniz. Çünkü bu şekilde kaldığında mutlaka indirme ve upload hızınızda hissedilir bir düşüş gözlemlenebilecektir. Eğer DNS adresinizi anlattığımız gibi güncellemenize rağmen hala giriş yapamıyorsanız ve DNS’in çalıştığından da eminseniz DNS önbelleğinizi boşaltmayı ve ardından da tarayıcınızı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Böylece kesinlikle bir sonuç alacak ve engellenen bütün internet sitelerine sanki engelli değillermiş gibi giriş işlemini gerçekleştirebileceksiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ktunnel , çevrimiçi gizliliğinizi korumak için burada!