Ktunnel Hotspot Shield

Ktunnel Hotspot Shield: Geçmişten günümüze interneti şöyle bir zaman tüneli içerisine koyacak olursak eğer çok fazla şeyin değiştiğini görebiliriz. İnternet teknolojileri geliştikçe internet siteleri gelişti ve birçok zararlı içerik ya da devletler tarafından zararlı içerik olarak nitelendirilen içerikler oluşmaya başladı. Kullanıcıları bu içeriklerden uzak tutmak içinse sansür uygulaması devreye konuldu. Bugün hangi siteye zararlı ya da zararsız demek artık yavaş yavaş bizim elimizden sıyrılıyor. Çünkü devletin sansür politikası dahilinde suç unsuru teşkil eden sitelerin tamamı birer birer yasaklanıyor ve bizlerin erişimine kısıtlanıyor. Elbette bu sitelere gerçekten hala giriş yapmak istiyorsanız bu işlem sandığınız kadar da zor bir iş değil. Tek bilmeniz gereken Hotspot Shield gibi bir programın olduğunu bilmek ve bu programı nasıl kullanacağınızı bilmek.

Ktunnel Hotspot ShieldAslında diğer proxy programlarının aksine Hotspot Shield programının takip ettiği mantık tam olarak bir proxy sitesininkine benzer bir mantıktır. Program çalıştığı anda sizin istediğiniz siteye yasaksızmış gibi erişmenize yardımcı oluyor. Size vekil bir sunucu ile eşlik ediyor, böylece vekil sunucular üzerinden istediğiniz siteye eriştiğiniz için herhangi bir engele takılmak zorunda kalmıyor, istediğiniz yasaklı sitelerin tamamına sadece birkaç saniye içerisinde erişebiliyorsunuz. Üstelik farklı sunucu üzerinden ziyaretlerinizi gerçekleştirdiğiniz için bu bir yandan da size derin bir mahremiyet sağlıyor diyebiliriz. Oldukça güzel bir uygulama olan Hotspot Shield sadece ülkemiz kullanıcıları tarafından değil ülkesinin sansür sıkıntısı ile karşı karşıya kalmasına seyirci kalmak istemeyen herkes tarafından aktif şekilde kullanıyor.

Hem basit bir mantığa sahip olması hem de size ekstradan güvenlik sağlaması nedeni ile yasaklı sitelere giriş işlemi için Hotspot Shield oldukça tercih edilebilir yazılımların arasında yer alıyor. Yazılım diğer bir avantajı da boyutu itibariyle mini bir dosya diyebileceğimiz kadar ufak bir boyuta sahip olmasıdır. Böylece isterseniz dosyayı indirdiğinizde silin. Tekrardan dosyayı indirmeniz sadece saniyelilerinize mal olacaktır. Böylece sürekli olarak dilerseniz bu uygulamayı saklmak zorunda da kalmamış olacaksınız. Uygulamanın basit de bir ara yüzü var. Bu sayede anlaşılır bir şekilde dilerseniz size sunabildiği özelliklerini ve ayarlarını da kontrol edebiliyorsunuz.

Tabiki her şeyin olduğu gibi Hotspot Shield programının da bazı eksi yönleri var. Bildiğiniz gibi bu program sizi başka bir sunucu ve başka bir IP adresi ile birlikte ulaşmak istediğiniz siteye yönlendiriyor. Bu da direk bir bağlantı gibi işlemediği için sayfa normal açılış hızından daha düşük bir hızda açılabiliyor. Ancak bu kadar az uğraşlı bir yöntemi göz önünde bulundurduğumuzda sanırım bu da herhangi bir sorun yaratmıyor olsa gerek diyelim. Eğer gerçekten yasaklı sitelere çok fazla uğraşmadan birkaç tıklama ile girmek ve kolay arayüze sahip ücretsiz bir yazılımı keşfetmek istiyorsanız Hotspot Shield programı bu alanda tam olarak sizlere yardımcı olabilecek olan yazılımlardan birisidir diyebiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ktunnel , çevrimiçi gizliliğinizi korumak için burada!