İP DEĞİŞTİRME NASIL YAPARIM ?

Bilgisayar ve internet ile tanıştıysanız mutlaka IP’nin ne olduğunu ya da tam olarak ne işe yaradığını da bunca geçen süre boyunca öğrenmiş ya da keşfetmişsinizdir. Eğer tekrardan çok fazla detaya inmeden IP adresimizi tanımlayacak olursak eğer IP adresimizi bizim internet numaramız gibi düşünebiliriz. Artık günümüzde internet sitelerinin genelinin veri tabanları bizlerin IP adreslerini adım ve adım not etmektedirler. Elbette bu çoğu zaman bizim güvenliğimiz için yapılıyor olsa da güvenliğimizin ihlal edildiği ihtimalini de göz önünden tamamen kaldırmamak gerektiğini söyleyebiliriz. Peki, IP adresimizi neden değiştirmeliyiz ya da IP adresimizi değiştirmek bizim tam olarak ne gibi bir işimize yarayabilir?

Artık günümüzde her internet sitesinin IP adreslerini kayıt aldığına aldığını söylemiştik örneğin bir internet sitesinin ya da oyunun bir servisini kullanıyorsunuz. Ancak yaptığınız bir hata yüzünden sistemden yasaklandınız. İşte bu anda asıl yasaklanan şey sizin IP adresinizdir. Dolayısıyla eğer IP adresinizi değiştirirseniz bu yasaklanmanın hükmü kalkacak ve farklı bir üyelik hesabı açabileceksinizdir. Ya da artık günümüz de her birimiz dosya indirmek için rapidshare gibi benzeri servisleri kullanmaktayız. Bu servislerden yüksek boyutlu bir dosya indirdiğimiz taktirde bize belli bir süre bekleme zamanı verilir. Bir sonraki indirmeye başlaybilmemiz için genelde bu sürenin dolmasını beklemek zorunda kalırız. Burada da başımıza gelen şey aslında aynıdır. Bu tür siteler bizlerin IP adreslerini kısıtlandırırlar.

Bu kısıtlamayı kaldırabilmemiz için de IP adresimizi değiştirmemiz gerekir. IP adresi değiştirme işlemi için öncelikle bir IP bulucu yardımı ile kendi IP adresini görün ve bu IP adresinizi bir yere not edin. Ardından modeminizi arkasındaki bulunan Power düğmesinden kapatın ve tekrardan aktif hale getirin. İnternet bağlantınız tam olarak geldiğinde IP adresiniz de değişmiş demektir. IP adresinizin değişip değişmediğini kontrol etmek için tekrardan bir IP bulucu siteden yardım alın eğer IP adresiniz değişmiş ise şimdi tekrardan istediğiniz siteye girebilir ya da indirme işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Elbette bir de şöyle bir durum vardır ki Türkiye’de birçok kişi internetini başka birisi ile ortak olarak kullanmaktadır. Ve tutun ki modem sizin evinizde değil o zaman ne yapacaksınız? O zaman da yapacağınız şey aslında gayet basit her modemin bir ara yüzü vardır. Modemin ara yüzüne giriş gerçekleştirdikten sonra bu alandan modeminize reset atma işlemini uzaktan da olsa gerçekleştirebilirsiniz. Böylece rahatlıkla IP adresinizi değiştirmeniz mümkün olur. Eğer aç kapa yapmanıza rağmen IP adresiniz hala aynı kalmaya devam ediyorsa modeminizi daha uzun bir süre aralığı boyunca kapalı tutmayı deneyiniz. Bu mutlaka ve kesin bir sonuç verecektir. Tabiki hattınızın değişmeyen yani sabit bir IP adresine sahip olmadığından da emin olmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ktunnel , çevrimiçi gizliliğinizi korumak için burada!