Hosts Dosyası Değiştirme

Bildiğiniz gibi uzun bir süreden beri çoğu kullanıcının yasaklanan siteler ile başı dertte. Artık sadece içerikleri zararlı olan siteler değil içeriği zararlı olarak öngörülen siteler bile kolaylıkla mahkeme kararıyla engellenebiliyor. Ancak eğer gerçekten bu sitelere ulaşmak istiyorsanız internette denemekten yorulacağınız kadar yöntem var demektir. Bu yöntemlerin arasından önde gelenlerden birisi de hosts dosyasını değiştirme yöntemidir. Bu yöntemi doğru şekilde uyguladığınız taktirde istediğiniz yasaklı sitelerin birçoğuna yasaksızmış gibi giriş yapmanız mümkün olacak demektir. Böylelikle sizler de internette sınırsız sürf yapmanın tadını çıkartabileceksiniz. Öncelikle hosts dosyasının değişiminin nedenini ve bu işlem ile ulaşmamız gereken amacın ne olduğundan şöyle bir bahsedelim.

Bildiğiniz gibi bir internet sitesi yasaklandığında o sadece bizim ülkemizden yasaklanmış olduğu anlamına geliyor. Yani diğer ülkelerin kullanıcıları eğer onların ülkelerinde sansür yoksa herhangi bir sıkıntı yaşamadan o sitede gezebiliyor. Bizim internet altyapı sağlayıcımız Türk Telekom’dur. İster X bir ADSL kullanın isterseniz de X bir firmanın sağladığı interneti, sonuç olarak sizlerin kullandığı altyapı daima Türk Telekom olarak kalmaya devam edecektir. Bir web sitesi devlet tarafından yasaklanma kararı alındığında bu sitenin domaini değil IP adresi banlanmaktadır. Bu banının da bütün kullanıcılar tarafından etkili olabilmesi için Türk Telekom’a bildiri yapılmaktadır. Peki, biz bu sansürü hosts dosyası ile nasıl ortadan kalıdırıyoruz?

Genellikle büyük sitelerin sadece tek bir IP adresi yoktur. Ancak Telekom tarafından genellikle tek bir IP adresi banlanmaktadır. Bu nedenle Hosts dosyası kullanılmaktadır. Üzerinde oynanma yapılmış bu dosya sayesinde birçok yasaklı olan servise yasaklı değilmiş gibi herhangi bir sıkıntı yaşamadan bağlanabilmeniz mümkündür. Elbette bunun için öncelikle gerçekten sağlam ve güncelliğini yitirmemiş olan bir hosts dosyası bulmanız gerekiyor. İnternet üzerinden arama yaptığınızda hiçte vaktinizi harcamadan en fazla 5 dakika içerisinde bir hosts dosyası bulmanız oldukça olsaı sonuçlar arasında yer almaktadır. Bu dosyayı bulduktan sonra Windows’umuz içerisinde yer alan dosya ile yer değiştirmemiz gerekmektedir. Bu da oldukça basit ve Crackleme işlemine benzeyen bir işlemdir.

Öncelikle bilgisayarımızdan Windows’umuzun kurulu olduğu sürücü yani C ise C ya da D ise D dizinine giriyoruz. Bu dizin içerisinden önce Windows klasörüne ardından System32 ardından drivers ardından da etc klasörüne giriyoruz. Bizim orijinal hosts dosyamız burada yer almaktadır. Bazen hosts dosyalarında sorun oluşabiliyor. Bu nedenle her ihtimale karşı işimizi sağlama almakta fayda var diyebiliriz. Öncelikle orijinal hosts dosyanızı kesin ve bir klasör içerisine yerleştirin ardından da edinmiş olduğunuz güncel hosts dosyasını bu klasörün içerisine yerleştirin. Yerleştirme işleminiz tamamlandığında eğer hosts dosyanız güncel ise yasaklı sitelere herhangi bir sorun ile karşılaşmadan giriş gerçekleştirebiliyor olmanız gerekmektedir. Dns değişimi olmadığı için bu yöntemle herhangi bir hız kaybınızda olmayacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ktunnel , çevrimiçi gizliliğinizi korumak için burada!