Windows 8 DNS Değiştirme Nasıl Yapılır?

Windows 8 DNS ayarlarını nasıl değiştirebileceğinizi öğrenmek istiyorsanız size şunları anlatabilirim. Windows 8 DNS ayarları değişimi diğer Windows işletim sistemlerinden pek farklı değildir. Windows 7 ve Windows XP’de nasıl değiştiriyorsak, aynı kolaylıkla Windows 8’de de yasaklı siteler için kullandığımız DNS ayarlarını değiştirebiliriz.  Şimdi size resimli olarak Windows ayarlarının nasıl değiştiğini anlatacağım. Adım adım ilerleyeceğiz.
İlk başta masa üstünde Ağ ikonu bulunuyorsa sağ tuş> özelliklere giriyoruz. Eğer mevcut değilse denetim masasına giriyoruz ve ağ ve paylaşım merkezine giriyoruz.
Windows 8 dns değiştirme
Yukarıda işlemleri izlediğimiz takdirde karşımıza bu şekilde bir pencere çıkacak. Bu kısım, widows 8 ağ ve paylaşım merkezi sayfası. Resmin sol tarafından görülen bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin butonuna tıklayın.
windows 8 dns değiştirme
Bir önceki aşamada bağdaştırıcı ayarlarını değiştir linkine tıkladığınız zaman üstteki sayfaya ‘’ağ bağlantıları’’ sayfasına gelmiş olacağız.  Burada ise aktif olarak kullandığınız bağlantıya sağ tuş ile tıklayıp özelliklere giriyorsunuz.
windows 8 dns değiştirme
Şimdi karşımıza bu sayfa geldi.  Burada ‘’internet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) ü seçiyor ve özellikler butonuna tıklıyoruz.
windows 8 dns değiştirme
Şimdi, “internet protokolü sürüm 4(TCP/IPv4) özellikleri” penceresi karşımıza çıkıyor.  Bu sayfada DNS ayarları yapılır. “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan:” seçeneğini ilk olarak tik atıyoruz.  “Tercih edilen DNS sunucu:” kısmına ilk dns ip ‘mizi ekleyelim.
Ardından “Diğer DNS Suncusu:” kısmınada ikinci ip’mizi ekliyoruz ve tamam diyoruz.
Google DNS ‘leri olan 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 ip adreslerini kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ktunnel , çevrimiçi gizliliğinizi korumak için burada!