Windows 8 Dns Ayarları
Ülkemizde ve dünyada kullanıcılar tarafından daima bir şeyler daha önde tutulur. Hem ülkemizde hem de dünyada bilgisayarlar konusunda önde duran marka ise Microsoft ve onun işletim sistemi olan Windows’dur. Günümüzün en son nesil işletim sistemi olan Windows ise 8 ile birlikte oldukça ezber bozan bir değişikliğe gitti. Bildiğiniz gibi diğer birçok işletim sisteminde her şeyin yavaş yavaş değişiklik göstermesine alışmıştık. Windows 8’de ise her şey bir anda değişti ve her şeyin yerini haliyle internetten aramaya başladık. Windows 8 üzerinde yasaklı sitelere girmek için yapmamız gereken DNS ayarı da düşündüğünüz gibi ezber bozan bir hal aldı. Eskiden alıştığımız yerde aradıklarımızı bulamayınca haliyle DNS değişimi için bir rehber bulmaya çalışmamız gerekiyor.
Windows 8 Dns ayarlarıİşte bu yazımız Windows 8’de DNS ayarını nasıl değiştirebileceğinize dair sizlere yardımcı olacak olan en büyük kaynaklardan birisidir. Öncelikle Windows 8’de bu değişimi gerçekleştirebilmek için XP’de ağ bağlantılarım adı ile geçen ve Windows 8’de Ağ ve paylaşım merkezi adına giren bölümü açmamız gerekiyor. Bu bölüme ulaşabilmenizin aslında 2 tane oldukça kolay ve pratik yöntemi var. Bunlardan ilki denetim masasına ulaşmak ve denetim masasına ulaşmanızın ardından Ağ ve paylaşım merkezine geçiş yapmak ya da ikinci yöntem olan saatin yanında ki bağlantımıza sağ tıklayarak Ağ ve paylaşım merkezime ulaşmak. Buraya ulaştığımızda büyük ihtimalle bilgisayarımız ile ilgili olan ve şuanda aktif konumda olan bağlantıyı göreceksinizdir.
Bu bağlantının üzerine tıkladıktan sonra Windows XP ve 7’de ki benzer görüntüyü elde edeceksiniz. Hemen ardından özelliklere tıklayacak ve buradan da internet erişim protokolü (En altta ki seçenek olması muhtemeldir.) sekmesine tıklayacağız. Burası açıldıktan sonra öncelikle otomatik DNS’i pasif hale getirmemiz ve manuel el ile girilecek olan paneli aktif etmemiz gerekiyor. Bunun için ise daha önceden de görmüş olduğumuz tike tıkladığımızda DNS adresi girişi yapabileceğimiz alanın aktif hale geldiğini göreceğiz. Eğer ki elimizde DNS adresimiz de mevcut ise artık işin büyük bir kısmı sona ermiş demektir. Şimdi tek yapmamız gereken DNS adresimizi yazmak ve ardından uygula seçeneğine tıklamak.
DNS adresini değiştirdiğinizde yasaklı sitelere artık giriş yapabiliyor olmalısınız. Eğer değişimi doğru yapmanıza rağmen yasaklı sitelere giriş yapamıyorsanız girdiğiniz DNS adresinin çalışır ve aktif olduğundan emin olun. Eğer DNS adresinin kesinlikle çalışır durumda olduğundan eminseniz DNS ön belleği boşaltma işlemini uygulayarak yeni saptamış olduğumuz DNS değerlerinin daha hızlı şekilde aktif olmasını sağlayabiliriz. Her ihtimale karşı DNS ayarınızı değiştirdikten sonra kullanmakta olduğunuz tarayıcı açıp kapatmayı da ihmal etmeyin. Genellikle bilgisayarınız değişimi gerçekleştirse bile bazen tarayıcılarımız bugda kalabiliyor. Bunları tam olarak yaptığınızda %100 olarak değişim işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.
Yorumlar
Yorum Gönder