KTUNNEL NEDİR



İnterneti sevmemizi sağlayan en büyük özelliklerinden birisi de şüphesiz bize özgürlükçü ve sınırsız bir dünyanın perdelerini aralıyor olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak artık günümüzde devlet tarafından sansürlenen siteler ile bu özgürlük perdemizin de yavaş yavaş kapanmaya başladığını hissediyoruz. Tabi ki her ne kadar bu perde kapatılmaya çalışırsa çalışılsın, henüz şu teknoloji ile sizlere bir şey yapmayı tam olarak engelleyebilmeleri mümkün değildir diyebiliriz. Engelli siteler eğer sizlerin de başına dert oluyorsa sizi bu durum içerisinden en zahmetsiz şekilde kurtarabilecek olan yöntemlerden birisi de Ktunnel sitesidir. Bildiğiniz gibi eğer bir yasaklı siteye girmek istiyorsanız deneyebileceğiniz bazı belli başlı yöntemler vardır.

Ktunnel nedir ?Bu yöntemlerin başında DNS değiştirme yöntemi yer almaktadır. DNS değiştirme işlemi sayesinde girmek istediğiniz birçok yasaklı siteye sadece dakikalar içerisinde girebilirsiniz. Ancak DNS değişim işleminin bizlere sağladığı şöyle de bir eksi gerçeği vardır ki; DNS adresi değiştirdiğiniz zaman kendi saf internet hızınızı baltalamış olacaksınızdır. Yani DNS adresi girmeniz ile birlikte doğal olarak internet hızınızda da hızınıza göre gözle görülür bir düşüşün yaşanabilmesi en muhtemel sonuçların arasında yer almaktadır. Elbette tek yöntem DNS değil birde proxy yöntemi var. Ancak proxy yöntemi ye içinde öncelikle bu konu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Bu konu hakkında yeterli bilgiye ulaşmış olduğunuzda da size iyi bir proxy programı ve tabi kaliteli de proxyler gerekiyor.

Ktunnel ise size bunların dışında çok daha güzel ve kaliteli bir hizmet sunuyor. Ktunnel normalde bir proxy programı ile çalışıp elde edebileceğimiz sonucu bizlere herhangi bir proxy programı olmadan verebilen bir vekil sunucu sitesidir. Ktunnel bir siteye giriş yapmak istediğiniz de sizleri o siteye kendi sunucuları üzerinden ve özel IP adresleri ile birlikte ulaştırır. Böylece sizin yapmanız gereken Proxy değiştirme işlemine gerek kalmadan o tüm işlemleri hallederek sizlerin yasaklı sitelere anında giriş yapmasını sağlar. Ancak her yöntem de olduğu gibi elbette ktunnel ile de yasaklı sitelere girişte bazı ufak sıkıntılar mevcuttur.

Örneğin Ktunnel ile bir siteye giriş yaptığınızda ek bir sunucu üzerinden giriş yapmış olursunuz. Bu da siteye normal erişim hızından biraz daha yavaş erişebileceğiniz anlamına geliyor. Ancak DNS değişimi ile arasında ki fark siz bu yöntem ile sadece ktunnel’de yavaş bir hıza sahip olacaksınızdır. Diğerinde ise tamamen internet hızınız olduğundan daha yavaş bir şekilde seyir edecektir. Tabi birde ktunnel’in açılan can sıkıcı reklamlarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu reklamlar sayfa içerisinde sizleri rahatsız etmiyor olmasına karşın pop-up şeklinde açıldıklarında bazen gerçekten oldukça sinir bozucu olabiliyorlar. Ancak tabiki en pratik yöntem olduğu için bu eksilerini kullanan birçok kullanıcı görmezden gelebilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ktunnel , çevrimiçi gizliliğinizi korumak için burada!