ANDROİD MOBİL DNS AYARLARI



Android Mobil Dns Ayarları ; Mobil cihazlar artık internet konusunda gerçekten azımsanamayacak kadar büyük bir paya sahip. Öyle ki bilgisayarlarımız aracılığı ile giriş yaptığımız internet sitelerinin geneline artık mobil cihazlarımız ve tabletlerimiz ile de erişim gösteriyoruz. Ancak yasaklı sitelere girmek istediğimizde maalesef herhangi bir ayarlama yapmadan bir giriş işlemini gerçekleştiremiyoruz. Bu giriş işlemini gerçekleştirmek için ise öncelikle DNS ayarlarını yapmamız gerekiyor. Şimdi olaya diğer bir açıdan da bakacak olursak eğer DNS ayarlarını değiştirmeniz için cihazınızın rootlu yani tam yetkiye sahip olması gerekmektedir. Rootlama işlemi artık birçok markanın cihazının garanti kapsamından çıkma nedenidir Bunun için öncelikle cihazınızı rootlamadan önce garanti kapsamından çıkıp çıkmayacağını öğrenmeniz oldukça faydalı olabilir.

Eğer cihazınız rootlandığında garanti kapsamından çıkıyorsa sizlerin yasaklı sitelere girmek için sadece birkaç alternatifi var demektir. Bunlardan ilk yasaklı sitelere giriş app’leri indirip kullanmaktır. Ya da eğer bir APP ile uğraşmak istemiyorsanız yapmanız gereken şey bilgisayarlarımızda da aktif olarak kullanmakta olduğumuz ktunnel ya da vtunnel gibi siteleri tercih etmekten geçmektedir. Bu sitelerle biraz yavaşta olsa internetinizin bağlantı hızına oranla istediğiniz yasaklı sitelere giriş yapabilmeniz mümkündür. Ancak eğer cihazınızı rootlama işlemini yaptıysanız o zaman oldukça basit bir şekilde DNS değişikliği işlemini gerçekleştirip, istediğiniz tüm yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz.

android mobil dns ayarlarıPeki şimdi cihazımızı nasıl DNS ayarlarını değiştireceğimiz kısmına gelelim. Öncelikle telefonunuzun kablosuz ağ bağlantısı kısmına giriş yapmanız gerekiyor. Bu kısma girş işlemini gerçekleştirdiğinizde size bağlı olduğunuz bağlantıyı gösterecektir. Bu bağlantının üzerine basılı tuttuğunuzda ağı değiştir seçeneğinin karşınıza geldiğini göreceksinizdir. Bu seçenek geldiğinde ise gelişmiş seçenekleri göster seçeneğini bulmamız gerekiyor. Gelişmiş seçeneklere giriş yaptığımızda bilgisayarımızdaki ile tam olarak aynı değil ama DNS alanı açısından çok benzer bir tablo karşımıza gelecektir. Bu alandan istediğiniz DNS adresini DNS adresleri satırına giriniz ve girişi tamamladıktan sonra bağlantı ayarlarınızı kaydediniz. Ayarlarınızı kaydetmenizin hemen ardından bir kere bağlantınızı kapatıp tekrardan bağlantınızı açmanız DNS’in aktif hale gelmesi için oldukça yardımcı olabilir. Ancak bu biraz da cihaz ile alakalı bir durumdur.

Bazı cihazlarda bağlantıyı kapatmaya gerek kalamadan DNS ayarlarınız çalışmaya başlarken bazılarında ise mutlaka aç kapa işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Diğer bir unsurda açıkta olan tarayıcınızdır. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra tarayıcınızı bir kere kapatıp açtığınızda da istediğiniz siteye erişim gösterebilirsiniz. Eğer bu şekilde yaptığınızda istediğiniz siteye girebiliyorsanız cihazınızı ya da bağlantınızı koparıp tekrardan bağlamaya gerek kalmamış demektir. Artık sizler de tıpkı kişisel bilgisayarınızda olduğu gibi mobil android cihazlarınız üzerinden istediğiniz yasaklı sitelerin tamamına erişmenin ve sınırsız özgürlükçü dünyayı cebinizden keşfetmenin farkını yaşamaya hemen başlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ktunnel , çevrimiçi gizliliğinizi korumak için burada!